TISZTA SZOFTVER

A PCBUTIK az induláskor azt a célt tűzte ki (és azóta is folyamatosan azon dolgozik), hogy ügyfeleink az általunk értékesített számítógépeken tiszta szoftvereket használhassanak. Ezért minden felújított számítógépet, ami nálunk kerül értékesítésre, a kezdetektől Microsoft® Windows® -al, vagy Zorin OS Core operációs rendszerrel adunk át. Küldetésünket szem előtt tartva 2018 novemberében csatlakoztunk a Microsoft M.A.R. programhoz, hogy mindazok, akik fenntartásokkal fogadják a Linux operációs rendszereket, azoknak elérhető áron adhassunk a vásárolt számítógép mellé Microsoft® Windows® operációs rendszert.

Microsoft® Windows® COA matrica

A PCBUTIK.eu hivatalos Microsoft® Authorized Refurbisher (M.A.R.) Partner!

Mit is jelent és mi az a MAR program?

Vállalkozásunk 2018 október végén sikerrel csatlakozott a Microsoft® Authorized Refurbisher Partnerprogramhoz, melyre méltán büszkék lehetünk! Ez a partnerprogram, lehetővé teszi nekünk, hogy harmad áron tudjuk adni a Microsoft® Windows 10 Home vagy Pro operációs rendszereket ügyfeleinknek.

De mit is jelent ez: Microsoft® Authorized Refurbisher Partner?

A Microsoft® 2007 novemberében döntött úgy, hogy elindít egy programot, ami részben a szoftver kalózkodás korlátozásának egyik módja lett. Az Internetnews.com szerint a Microsoft® csinált egy felmérést, amiből arra az eredményre jutott, hogy megnövekedett a felújított számítógépek kereslete, viszont egyre több esetben fordul elő, hogy operációs rendszer nélkül kerülnek forgalomba. A Microsoft® meggyőződése, hogy azokra a számítógépekre, laptopokra, amelyek operációs rendszer nélkül kerülnek a végfelhasználókhoz, valószínűleg tört Windows és más kalóz Microsoft® szoftverek kerülnek feltelepítésre. A Microsoft® Authorized Refurbisher (MAR) Program, tehát a kalózkodás elleni védelembe érdekében próbált elérhető megoldást nyújtani a felújított gépvásárlók körében.Azok a számítástechnikai cégek, akik megkapják a Microsoft® Authorized Refurbisher Partner minősítést, egy olyan hivatalos Microsoft® programban vesznek részt, amiben kedvezményesen kapnak lehetőséget felújított számítástechnikai eszközökre eredeti Windowst feltelepíteni. A MAR program segítségével a számítástechnikai cégek kedvezményes díjat fizetnek a Microsoft® szoftverek telepítéséért. Ennek a programnak a másik célja a kalózkodás visszaszorításán túl, hogy megakadályozzák azt, hogy a felújított számítástechnikai termékek operációs rendszer nélkül kerüljenek a végfelhasználókhoz.

A MAR program előnye

A MAR program előnyét leginkább a végfelhasználóink élvezhetik, hiszen a Microsoft® Authorized Refurbisher Partner minősítésünknek köszönhetően, olcsóbban tudjuk értékesíteni a Microsoft® szoftvereket a nálunk vásárolt felújított, brand (gyári) és OEM (épített) számítógépekre, laptopokra, az újonnan vásárolt gépekkel szemben. Registered vagy Authorized (Regisztrált vagy Engedélyezett) A Microsoft® a MAR programban résztvevőket két csoportra osztja: Microsoft® Registered Refurbisher és Microsoft® Authorized Refurbisher. A különbség a két csoport között, hogy míg egy Authorized (engedélyezett) felújító cégnek  legalább 12000 gépet kell felújítania évente, úgy a Registered (regisztrált) felújító cégnek csak regisztrálnia kell a Microsoft® honlapján és nincs kötelező kvóta. Cserébe ott nagyságrendekkel drágább a Windows, közelíti a bolti OEM árat. Ráadásul minden egyes tranzakció előtt külön meg kell igényelje a matricákat egy helyi Microsoft disztribútortól, ami hetekkel megnyújthatja a telepítési folyamatot. Míg amikor egy MAR partnertől rendel gépet reggel 10-kor, délután már a saját felújított, prémium, Windows-zal előtelepített számítógépén dolgozhat.

Mindig a legfrissebb!

A  MAR partnernél mindig a legfrissebb szoftverek kerülnek fel a felújított számítógépre, laptopra. Ez nem csak Microsoft szabály, hanem saját irányelvünk is. Így nem csak a legújabb biztonsági frissítéseket kapod meg garantáltan, hanem a több órás kezdeti várakozást is elfelejtheted, amíg “up to date”-é varázsolnád a rendszert, hogy kockázatmentesen lépj ki az internetre.


2022 elején kicsit átalakult a M.A.R. rendszer, mivel itt is bevezetésre került a DPK – Digital Product Key (Digitális licenszkulcs).

2022 második negyedévétől a Microsoft M.A.R. program mellett párhuzamosan megcéloztunk egy új irányt. Igen, egyre több számítógépet értékesítünk ZORIN OS operációs rendszerrel…

MICROSOFT® WINDOWS® OPERÁCIÓS RENDSZER

Microsoft® Windows® 10/11 Home14.990 Ft
Microsoft® Windows® 10/11 Pro19.990 Ft
Kizárólag az általunk értékesített azon laptopokhoz/számítógépekhez vásárolható, amely nem rendelkezik Microsoft® licenszkulccsal, vagy Zorin OS-el kínáljuk vásárlóink felé!
 • OTTHON ÉS MUNKAHELYEN IS LICENSZET KELL VÁSÁROLNI!
 • A MAGYAR NYELV TELJESKÖRŰ TÁMOGATÁSA!
 • VÁLASZTHATÓ VILÁGOS, VAGY SÖTÉT TÉMA!
 • BEÉPÍTETT SZOFTVERÁRUHÁZ!
 • A LICENSZDÍJ MEGVÁSÁRLÁSA UTÁN JOGTISZTA!
 • BEÉPÍTETT VÍRUSVÉDELEM!

ZORIN OS OPERÁCIÓS RENDSZER (LINUX)

Zorin OS LiteIngyenes!
Zorin OS CoreIngyenes!
Bármely általunk értékesített laptophoz/számítógéphez díjmentesen kérhető!
 • OTTHON ÉS MUNKAHELYEN IS INGYENESEN HASZNÁLHATÓ!
 • A MAGYAR NYELV TELJESKÖRŰ TÁMOGATÁSA!
 • VÁLASZTHATÓ VILÁGOS, VAGY SÖTÉT TÉMA!
 • BEÉPÍTETT SZOFTVERÁRUHÁZ!
 • INGYENES ÉS JOGTISZTA!
 • SZINTE NINCS VÍRUS!

A fent említett új irányt azért tartjuk fontosnak, mert pénztárcabarát megoldást jelenthet azoknak a vásárlóiknak, akik mindössze átlagos otthoni célokra használják a számítógépeket (bankolás, filmezés, netezés).

Mint azt sokan tudjátok, a Linux egy nyílt és bárki által személyre szabható operációs rendszer, ami ráadásul ingyenesen elérhető. Mára már annyit fejlődött ráadásul, hogy ha már használtál Windowst®, akkor ezzel is csuklóból elboldogulsz. 

A szabad átalakításnak köszönhetően Zorin operációs rendszerrel kínált számgépeinken varázsoltunk Nektek a komfortos használathoz egy olyan felületet, amely úgy hat, mintha egy Windows előtt ülnél. (Windows téma és ikonkészlet) További előnyök a Zorin operációs rendszerrel kapcsolatban, hogy nem kell vírusirtó a számítógépre! Ráadásul egy nagy szoftver áruházból lehet válogatni a többnyire magyar nyelvű programok közül, melyek díjmentesen telepíthetők a számítógépre – akárcsak kipróbálás céljára is.

ZORIN OS – „Start menü” és az „Intéző”
ZORIN OS – Szoftveráruház
ZORIN OS – Értesítési panel

Az átlag felhasználókon kívül pedig azok is élvezhetik a Zorin OS előnyeit, akik professzionális kép-, zene- és hangszerkesztő vagy videóvágó programokkal dolgoznak, hiszen ezek is nagy számban elérhetők ingyenesen a rendszerben.

Játékosok számára jól jöhet, hogy van beépített Steam támogatás is, csakúgy mint kártyajátékok (pl.: Mahjong és társai). Természetesen a digitális oktatáshoz és munkához szükséges kommunikációs programok (Zoom, MicrosoftTeams, Viber, Skype) is hibátlanul futnak ezen operációs rendszer alatt.


Jóni Zsolt
Jóni Zsolt
2023-07-06
Gyors, kedves, precíz, segítőkész. A problémámat(nem várva)nagyon hamar megoldotta. Mindenkinek csak ajánlani tudom a szerviz mestert.
Krisztina Végh
Krisztina Végh
2023-05-26
Egy Lenovo laptoppal mentem be, aminek eltört a zsanérja. Nagyon kedves és segítőkész volt az úriember, és mindent megtett, hogy megoldjuk a problémát. Tanácsot adott, telefonált, intézkedett. Futok még egy garanciális kört a géppel, hátha sikerül megoldani úgy, de nagyon hálás vagyok neki, hogy emberséggel és korrekten állt hozzám 🙂
Gergő Zsolnai
Gergő Zsolnai
2023-05-02
Közvetlen kiszolgálás, profi eszközismeret, segítőkész hozzáállás, kiváló árak. Miután a 8-ik számítástechnikai "nagyüzlet" megjárása után sem találtam meg, amire szükség volt, a webáruház minőségének és átláthatóságának köszönhetően kötöttem itt ki, ahol percek alatt sikerült megoldani a problémát. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Juliánusz Németh
Juliánusz Németh
2023-04-15
Kicsi, jòl felszerelt, csalàdias szervíz. Megéri kiutazni érte.
Tomi H
Tomi H
2023-04-14
Egy vásárló gyakorta eljátszadozik a gondolattal, melyben egy olyan üzletet vizionál álmodozva, ahol a barátságos légkör egy természetes rezgés,.. ahol végre azt érezheti ami oly kiveszett manapság, hogy fontos a személye, és tisztelt a státusza amivel az ajtón belépett, nevezetesen hogy vásárló,.. ahol az üzleti becsület sérthetetlen, és így lesz a korrektség egy alapállapot,.. ahol minden segítséget és információt jószerével grátiszba kap,.. ahol kevesebbért mint amit rászánt, jobbat kap mint amiben eredetileg is reménykedett,.. Aztán elhessegeti ezt az álomképet, és csupán egy morzsányi remény marad bármi apróságra ami pozitív. Ám a PcButik ajtaján belépve átélhettem amit Alice is a nyúl üregével és minden korábbi álomképem hirtelen éltre kelt,.. és a finom kávéval megfejelve amit várakozás közben kaptam, az is bizonyságot nyert, hogy olykor még az álmok is szerényebbek a valóságnál:) Számomra nem kérdéses hogy PC témakörben soha többet nem kell aggódva keresgélnem a neten megbízható és korrekt szakember után. PcButik, mindenkinek őket ajánlom bizalommal!
Sándor Madar
Sándor Madar
2023-03-31
Kellően nagy választék, jó árak vannak és segítőkész az eladó. Főleg használt alkatrészekhez tudom ajánlani, mert megbízható minőséget nyújt.

Tervezz hozzánk útvonalat!

Phone icon
Hívj most!